VILLAJELENA NL |PRIJZEN & BESCHIKBAARHEID | VILLAJELENA UK | PRICES & AVAILABILITY | CONTACT

Welkom op de site van Villajelena.

Villajelena is een gîte in de Var in Zuid Frankrijk met 2600 m2 tuin, een zwembad, eigen Jeu de Boules veld en uitzicht op wijngaarden. Villajelena is als vakantiewoning te huur.
Deze site is gemaakt in een weblog format waardoor de laatste post steeds bovenaan komt te staan. Door vanuit de verschillende menu's in de rechter balk te werken vindt u de informatie gesorteerd op categorie. Foto's op de site zijn in een groter formaat te bekijken door er op te klikken. Er rust copyright op alle foto's.

Welcome to Villajelena's website.
Villajelena is a gîte in the Var region in South of France with 2600 m2 garden, a swimming pool,
its own Jeu de Boules court and a view on vineyards. Villajelena is a holiday rental house.
This site was made using a weblog format thus putting the last post on top of the main page each time.
By using the different menu's from the sidebar on the right you can easily access information by category.
Photo's on this site can be viewed in a larger format by clicking on them. The photos are copyrighted.

4 augustus 2010

Hoe werkt deze site?

Inleiding
Deze site is eigenlijk een weblog. Dat betekent dat de structuur redelijk vast ligt en we binnen bepaalde marges hebben moeten werken, die ook effect hebben op de lay out en functionaliteit. Bij een website kan je dat veel meer naar je hand zetten.

Lay out
Het grootste effect op de lay out is dat het belangrijkste kenmerk van een weblog of blog is dat het eigenlijk ontworpen is om berichten in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwste datum bovenaan) te posten, als ware het een logboek of dagboek. Door een sidebar in de lay out toe te voegen (zoals op deze weblog de rechter kolom) kan je daarnáást vaste items op een vaste plaats zetten.

Interactie
Het voordeel van een weblog is dat er veel makkelijker en méér interactie plaats kan vinden doordat lezers onder elke blogpost (artikel, stukje tekst, onderwerp) een reactie achter kunnen laten. Zo kan, in theorie, een hele discussie ontstaan!

Navigeren
Het navigeren door deze weblog hebben we getracht duidelijk(er) te maken door bovenaan, onder de tekst Villajelena, bienvenue links te plaatsen naar de belangrijkste onderdelen op deze site. Dat is gedaan met behulp van een zogenaamde permalink. Een permalink is een permanente link naar een blogartikel. Aangezien de artikelen gesorteerd worden naar datum, kan het zijn dat een nieuwsfeit op een bepaald moment op de hoofdpagina staat, maar een maand later daar niet meer terug te vinden is. Een permalink verandert niet.

De sidebar
Daarnaast begint de sidebar (rechter kolom) ook weer met een inhoudsopgave|index van alle artikelen om ze per categorie goed terug te kunnen vinden. Als er een afstand aangegeven staat dan is die gerekend vanuit het centrum van Vidauban! Afhankelijk van de locatie van de bestemming t.o.v. Villajelena moet de afstand plusminus 6 km bijgesteld worden.

Reageren en vragen stellen
Steeds wanneer je op een specifiek onderwerp klikt kom je dus (via een permalink) op de specifieke pagina  van (alleen) dát artikel; die blogpost. Je ziet daaronder dan de optie om een bericht achter te laten naar aanleiding van dát speciefieke artikel.
Vragen stellen mag, uiteraard, en deze zullen dan door de webmaster of eigenaar zo snel mogelijk beantwoord worden. Dat gebeurt ook weer onder dezelfde blogpost.
Om terug te keren naar de startpagina (waar in de linker kolom dan weer alle berichten in omgekeerde chronologische volgorde achter elkaar staan) klik je op Villajelena, bienvenue, bovenaan op het scherm. (Of op deze link).

Gastenboek
Deze weblog kent geen reguliere gastenboek functie. U kunt daarvoor terecht op Villajelena's pagina op gites.nl.  We zullen wel, in overleg en na toestemming van de auteurs, gastenboek-bijdragen uit het gastenboek dat in de gîte ligt en gastenboekbijdagen van gites.nl ook hier publiceren. Als u een bijdage wil leveren dan verzoeken wij u om uw tekst te mailen naar de content manager: villajelena@kpnmail.nl 

Links, méér informatie & verwijzingen
Zoals op internetsites gebruikelijk kan je doorlinken naar andere sites, die meer of verklarende informatie geven.  Overal waar dat aan de orde is op deze weblog is de tekst rood in plaats van zwart. Als je met de muis over die tekst gaat zie je dat je kan doorklikken. Bij de links in de sidebar is dat over het algemeen naar een website waar specifieke informatie te vinden is, in de blogteksten is dat ook wel naar verklarende tekst voor een gebruikte term (zoals "Wat is een weblog?" verwijst naar de pagina op Wikipedia die uitlegt wat een weblog is).

Berichten volgen
Door een webfeed toe te voegen kan je gemakkelijk in de gaten houden of er nieuwe blogposts toegevoegd zijn aan deze weblog. Meest bekend is wellicht RSS feed; deze blog werkt met de open source applicatie Atom. Kijk helemaal onderaan de pagina bij Abonneren op: berichten (Atom) en klik daarop. Je krijgt dan een tabje bovenaan het scherm in je webbrowser waarna je gemakkelijk alle (nieuwe) berichten kan terugvinden en volgen!

Interessante informatie delen?
Als je iets op deze weblog ziet waarop je anderen wilt attenderen dan vind je onderaan iedere blogpost een aantal pictogrammen die het je makkelijk maken. Heb je een Twitter account, dan klik je op de t en twitter je bijna automatisch een verwijzing naar betreffende blogpost. Zo gaat dat ook met Facebook enzovoorts.
Door op het eerste pictogram met de M te klikken opent een dialoogvenster van waaruit je vrienden en bekenden kan mailen met een directe link naar deze weblog en betreffend artikel! Wij moedigen u uiteraard aan om anderen op deze weblog of artikelen hier uit te attenderen!

Als u nog vragen of opmerkingen (opbouwende kritiek is altijd welkom!) heeft, mailt u dan naar villajelena@kpnmail.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten