VILLAJELENA NL |PRIJZEN & BESCHIKBAARHEID | VILLAJELENA UK | PRICES & AVAILABILITY | CONTACT

Welkom op de site van Villajelena.

Villajelena is een gîte in de Var in Zuid Frankrijk met 2600 m2 tuin, een zwembad, eigen Jeu de Boules veld en uitzicht op wijngaarden. Villajelena is als vakantiewoning te huur.
Deze site is gemaakt in een weblog format waardoor de laatste post steeds bovenaan komt te staan. Door vanuit de verschillende menu's in de rechter balk te werken vindt u de informatie gesorteerd op categorie. Foto's op de site zijn in een groter formaat te bekijken door er op te klikken. Er rust copyright op alle foto's.

Welcome to Villajelena's website.
Villajelena is a gîte in the Var region in South of France with 2600 m2 garden, a swimming pool,
its own Jeu de Boules court and a view on vineyards. Villajelena is a holiday rental house.
This site was made using a weblog format thus putting the last post on top of the main page each time.
By using the different menu's from the sidebar on the right you can easily access information by category.
Photo's on this site can be viewed in a larger format by clicking on them. The photos are copyrighted.

1 augustus 2010

Département Var (83)

De Var is het meest zuidelijke departement van de regio Provence-Alpes-Côte-d'Azur. De hoofdstad is marinehavenstad Toulon met haar internationale luchthaven Toulon-Hyères. Transavia onderhoudt een rechtstreekse verbinding van Amsterdam Schiphol naar Aeroport Toulon. Van het vliegveld is het ongeveer 60km over de A57 en RN7 naar Villajelena (plusminus drie kwartier rijden). Er zijn ook regelmatig rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Nice (département 06).

De kust van de Var (83) loopt van St-Cyr-s-Mer in het westen naar Anthéor & Le Trayas in het oosten. La Ciotat is de eerste grote kustplaats in het département Bouches-du-Rhône (13) dat ten westen van de Var ligt.

Senequier | St. Trôpez
Vissersbootje uit Toulon
Pastis Apéro
Strand Le Pagus | Fréjus

Bekende plaatsen langs de kust zijn Bandol, Toulon & Hyères, het Presque'Île de Giens, Bormes-les-Mimosas, Le Lavandou, Cavalaire-sur-Mer, St Trôpez, Sainte Maxime, St-Aygulf, Fréjus, St.-Raphaël, Boulouris, Agay en Anthéor. Van daar sluit de kust aan op het département (06) Alpes-Maritimes. 

Draguignan
Gelegen in het dal van Naturby aan de voet van 551m hoge Malmont. De stad telt +35.000 inwoners. In 2000 was Draguignan de startplaats van de 14e etappe van de Tour de France. Op woensdag- en zaterdagochtenden is er een Provencaalse markt. Er zijn drie musea; het Musée de l'Artillerie (T 04 98108386), het Musée des Arts et Traditions Populaires de Moyenne Provence (T 04 94470572 en het Musée Municipal (T 04 98102685).

Brignoles
Brignoles wordt beschouwd als de hoofdstad van de Cote de Provence. Ieder jaar in de eerste helft van april zijn er de wijnfeesten, de Foire de Brignoles. Elke woensdag is er markt en op zaterdag is er een bloemenmarkt (Marché Floral), op Place du 8 mai en een Marché Artisanal op het Place St Louis. Elke tweede zondag is er een Brocante langs de Promenade Caramy. Het Musée du Pays Brignolais herbergt de historie van de stad, veelal verteld voor de lokale bevolking en je kan er de grafsteen van Bayole zien uit de 2e eeuw! Jaarlijks terugkerende evenementen zijn
  • Het Jazz à Brignoles in Augustus
  • Het Medieval Festival in Augustus
  • Het Plum Festival in September

Geen opmerkingen:

Een reactie posten