VILLAJELENA NL |PRIJZEN & BESCHIKBAARHEID | VILLAJELENA UK | PRICES & AVAILABILITY | CONTACT

Welkom op de site van Villajelena.

Villajelena is een gîte in de Var in Zuid Frankrijk met 2600 m2 tuin, een zwembad, eigen Jeu de Boules veld en uitzicht op wijngaarden. Villajelena is als vakantiewoning te huur.
Deze site is gemaakt in een weblog format waardoor de laatste post steeds bovenaan komt te staan. Door vanuit de verschillende menu's in de rechter balk te werken vindt u de informatie gesorteerd op categorie. Foto's op de site zijn in een groter formaat te bekijken door er op te klikken. Er rust copyright op alle foto's.

Welcome to Villajelena's website.
Villajelena is a gîte in the Var region in South of France with 2600 m2 garden, a swimming pool,
its own Jeu de Boules court and a view on vineyards. Villajelena is a holiday rental house.
This site was made using a weblog format thus putting the last post on top of the main page each time.
By using the different menu's from the sidebar on the right you can easily access information by category.
Photo's on this site can be viewed in a larger format by clicking on them. The photos are copyrighted.

2 augustus 2010

Pastis

Pastis Janot

Pernod & Ricard
Van oudsher hadden cafébazen eigen recepten om een anijslikeur te maken maar het was Paul Ricard die in 1934 voor het eerst commercieel gebruik maakte van het woord Pastis. Hij noemde zijn drankje Le vrais Pastis de Marseille. Pernod was zijn grote concurrent met zijn absinthstokerij. In 1975 besloten de twee samen te gaan werken en nu is de Pernod-Ricard group het tweede drankconcern ter wereld!

In de ban!
Absinth was al eerder in de ban gedaan maar in de tweede wereldoorlog werd ook pastis verboden. De Duitsers eisten alle alcohol op voor eigen gebruik. Pas in 1951 kon Pastis weer gedronken worden. In dat jaar lanceerde Pernod een nieuw merk dat heel toepasselijk de naam 51 kreeg.

Blurp
De doorgewinterde francofiel is goed voor een deel van de mega-consumptie, bien sûr, maar dat is slechts een piepklein deel van de 140 miljoen liter die er in Frankrijk per jaar doorheen gaat. En dat is weer de helft van alle sterke drank samen. Als je denkt dat de grootste pastisdrinkers in het zonnige zuiden wonen heb je het mis; de grootste pastisdrinkers wonen in het noorden van Frankrijk; de Ch'tis ;-)

Wit witter witst
In pastis zit etherische olie uit het anijszaad. Deze lost wel op in alcohol, maar niet in water. De olie bindt met alcohol tot onzichtbare druppeltje als ze met water in aanraking komen. Ze weerkaatsen dan het licht waardoor het drankje wit lijkt te worden.

Hoe dan ook ..... santé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten