VILLAJELENA NL |PRIJZEN & BESCHIKBAARHEID | VILLAJELENA UK | PRICES & AVAILABILITY | CONTACT

Welkom op de site van Villajelena.

Villajelena is een gîte in de Var in Zuid Frankrijk met 2600 m2 tuin, een zwembad, eigen Jeu de Boules veld en uitzicht op wijngaarden. Villajelena is als vakantiewoning te huur.
Deze site is gemaakt in een weblog format waardoor de laatste post steeds bovenaan komt te staan. Door vanuit de verschillende menu's in de rechter balk te werken vindt u de informatie gesorteerd op categorie. Foto's op de site zijn in een groter formaat te bekijken door er op te klikken. Er rust copyright op alle foto's.

Welcome to Villajelena's website.
Villajelena is a gîte in the Var region in South of France with 2600 m2 garden, a swimming pool,
its own Jeu de Boules court and a view on vineyards. Villajelena is a holiday rental house.
This site was made using a weblog format thus putting the last post on top of the main page each time.
By using the different menu's from the sidebar on the right you can easily access information by category.
Photo's on this site can be viewed in a larger format by clicking on them. The photos are copyrighted.

14 augustus 2013

Nederlanders in Frankrijk | Desirée Peele

Villajelena vraagt Nederlanders die in Frankrijk wonen (en werken) naar hun ervaringen en verhalen. En naar hun favoriete wijnen (of andere Frans gerelateerde top 3). De vijfde bijdrage in deze serie komt van Desirée.

Wie is Desirée Peele? 

Désirée is geboren in Rotterdam (1964) en heeft daarna in diverse plaatsen gewoond zoals Alblasserdam, Gorinchem, Leerbroek en Schelluinen.
De laatste 11 jaar voor haar vertrek naar Frankrijk heeft ze met haar gezin in het vestingstadje Woudrichem gewoond.

In Schelluinen leerde zij haar man Henk kennen en in 1986 werd hun zoon Michael geboren. Désirée werkte voor haar vertrek naar Frankrijk bij Veenman Office Supplies in Capelle a/d IJssel en haar man Henk in een slachthuis in Gorinchem.

Op 35 jarige leeftijd (in augustus van 1999) is ze met haar gezin naar Ploumagoar in Noord Bretagne verhuisd, waar ze een melkveeboerderij hebben over genomen waar ze zich met hart en ziel - en zonder ervaring! - in het boeren leven hebben gestort. 

Na een jaar hebben ze op hun erf een stacaravan geplaatst die ze verhuren.Desirée Peele

Leven en werken in Frankrijk

Désirée werkte in het begin mee op de boerderij. Later is ze - omdat er een vakantiehuis werd aangekocht - buitenshuis erbij gaan werken.
Desirée: "Via het arbeidsbureau pakte ik van alles aan, van schoonmaken tot aan lopende-band-werk in een fabriek, en van eieren rapen en pluimvee slachten tot bloemen plukken. Alles zonder vaste contracten want dat wilde ik niet en op deze manier maakte ik uitgebreid kennis met het Franse leven en leerde ik de taal beter kennen." Later heeft ze een stroopwafel kraam gekocht waar ze de markten mee af ging in Bretagne. Die is inmiddels verkocht. 


Best Toys Ever

 

Best-Toys-Ever

Sinds vier jaar heeft ze op de boerderij een goedlopende winkel waar ze de van oorsprong Nederlandse BERG skelters en trampolines verkoopt. Dit doet ze hoofdzakelijk met haar zoon Michael. Ze verkoopt en bezorgt deze producten door heel Frankrijk via haar internet site best-toys-ever.com.

Maar er komen ook bestellingen binnen van klanten uit Nederland en België die hun familie of vrienden in Frankrijk als cadeau een skelter willen laten bezorgen. Ze vindt het super om die blijde kindergezichtjes te zien als ze een skelter komen halen. Desirée: "Daar doe je het tenslotte voor."

Verder verkoopt Desirée aan scholen, campings en comités. Door de winkel is het niet meer nodig buitenshuis te werken en kan ze zich volledig op Best Toys Ever richten. Nouja, en op haar Facebook groep!

Facebook groep Nederlandstalige vakantie verblijven

Want Désirée is in 2012 (net voor de kerst) begonnen met de intussen zeer succesvolle Facebook groep Nederlandstalige Vakantieverblijven in Frankrijk. Hier kunnen Nederlandstaligen hun vakantieverblijf in Frankrijk aanmelden en er een foto album voor aanmaken. Ook kunnen eigenaren hier met elkaar discussiëren en ideeën met elkaar uit wisselen of elkaar met iets helpen.

Desirée beheert de groep met volle overgave en geheel belangeloos en word hierbij terzijde gestaan door medebeheerder Lourenz Brunt.
Diverse vakantiegangers hebben via deze groep een vakantieverblijf gevonden. Inmiddels is er, met haar toestemming, een soortgelijke groep voor Oostenrijk opgericht.

De schitterende, ruige Bretonse kust van Desirée ...

Désirée’s Top Drie

1
De schitterende, ruige Bretonse kuststreek heeft mijn hart gestolen. Wat  een voorrecht om hier zo vlakbij te mogen en kunnen wonen.  We rijden er graag naar toe; picknickmand mee, een heerlijk plekje uitzoeken en van het schitterende uitzicht genieten. Er zijn vele wandelpaden. Overal zijn er stranden te vinden en het is er nooit zo druk dat je er voor in de file moet staan.

2
Far Breton
Heerlijk en makkelijk te maken een echte Bretonse lekkernij met pruimen.
Ga je naar feesten dan kom je dit soort gebak overal tegen.

3
Apèro
Hier in Frankrijk nodig je niet gauw iemand uit voor slechts een kopje koffie met een koekje; hier gaat men voor een complete maaltijd inclusief apèro, entree, hoofdschotel, kaas, dessert, koffie. De apèro is hiervan mijn favoriet, het ontspant en is het begin van een gezellige avond. Wat ik dan het liefste drink is een glaasje St- Raphaël, of een stoere Ricard met water.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk stukje Desiree! Zo leer ik je weer wat beter kennen.
    Groetjes, Franca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor je reactie Franca, ben erg blij mer het artikel.

    BeantwoordenVerwijderen